Tjærbyvej 2    
Tjærbyvej 2
Lige før overskæringen ligger Tjærbyvej 2 og i det nederste højre hjørne ses Tjærbyvej 2 og det var her elastik-Pedersen solgte sine garn, nål og tråd. Jeg har desværre ikke et billede, der viser trappen op til forretningen.
2 2  

 I nedenstående ejendom, som ligger på hjørnet af Katholmvej og Tjærbyvej, boede der en familie, hvor manden kørte rundt på sin cykel med en efterspændt trailer, til de forskellige forretninger og samlede brugbart affald bl.a. gammelt brød til sine grise, som gik nede i udhuset bag ejendommen. På billedet nederst til højre, kan man lige ane taget på Elastik-Pedersens ejendom.

 
 
  2 4  
 Men det er nu nedrevet og det er de efterliggende ejendomme ligeledes hen til Katholmvej og i dag ligger der en Rema 1000 forretning på området og over for den store parkeringsplads ligger Randers Kommunes hjælpestation til fjernvarme og der er ligeledes vejadgang til Dronningborg Parken, som er en af de mindre haveforeninger og består af 67 haver. Der er et fælleshus "Hyggekrogen", hvor der afholdes arrangementer bl.a. er der i sæsonen lotteri, hvor overskuddet går til fælles-arrangementer  
 Parken  
 Dronningborg Parken Katholmvej - ved Rema 1000  
   
 På billedet ses bygningen med ventesal og herre- og dametoiletter, selve bygningen blev opført i 1963, men Dronningborgtrinbræt blev anlagt tidligere.  
 Trinbræt  
 ledvogter  
 Overkørslerne ved Tjærbyvej og Udbyhøjvej var de eneste, hvor der blev stillet krav om betjening. Det blev derfor bestemt, at der skulle bygges et lille hus for en ledvogterske, hvis ægtefælle fik ansættelse ved banen.
Leddene blev erstattet af bomme i marts 1933.
I oktober 1964 tog ledvogters sin afsked, og bommene blev erstattet af fuldautomatiske halvbomme.
Huset blev sat til salg i maj 1967.
 
 trinbræt 2  
 Her er starten på Tjærbyvej - højre side af vejen) og til højre ses Rema 1000 og starten på Katholmvej.  
 starten  
 10  
 Her ses de ejendomme, som jeg mener er nr. 8, 10, 12 A og de bliver omtalt i flere af historierne her og mange vil sikkert kunne genkende dem, selv om de har ændret form og farve.
Om det er godt eller skidt, er jo op til den enkelte, men alle de små forretningsdrivende incl håndværksmestre er jo borte i bybilledet og dermed også en masse liv og virke.
 
   
Jeg ved godt, at der er flere forretningsdrivende der ikke er beskrevet, men jeg er ikke i besiddelse af oplysninger der gør, at jeg ikke kan skrive noget konkret.
Jeg kan da nævne, at der var en skomager Hovedskov i bygningen Tjærbyvej 38 (mener jeg) det er en rødstensbygning med kælder, hvor der var skomagerværksted i det ene kælderrum og der blev solgt alskens legetøj, såsom stenkugler, hønseringe og esser i det andet kælderrum og der var en herlig duft i begge lokalerne. Længere henne boede der også en skomager, som hed Fausing, men han havde vist ikke værksted i bygningen, men han havde en datter som hedder Lene og hun havde værelse ud til fortovet, og hver morgen kl. 03:50 når jeg gik på arbejde i bageriet, så skulle jeg banke på vinduet og høre om hun var vågen, da hun skulle køre et stykke vej for at møde på arbejde.
 

Nedenstående følger 2 link og det
1. er et link til de historier, der er om Tjærbyvej
og det kan ses HER2. link er en henvisning til de 5 dagbøger, som
du kan læse/låne på biblioteket Randers
og du kan læse indholdsfortegnelsen HER


Du kan læse om "En fortælling på Tjærbyvej" HER