Dronningborg BIO  
                      Å
bner igen her! 

Historie

Dronningborg Bio åbnede i 1950 på Udbyhøjvej, og der var plads til 316 personer i denne forstadsbiograf lige i udkanten af Randers.

Biografen var en re-prisebiograf, hvor filmene først kom til, når de var udspillet i centrumbiograferne. Direktør for biografen var S.A.Rasmussen - han blev i 1956 afløst af Fru Johanne Graversen - hun sørgede bl.a. for, at biografen i 1966 fik installeret Cinemascope maskiner i operatørrummet.

Johanne Graversen havde Dronningborg Bio i næsten 20 år og blev i 1975 afløst af Ole Bjørn Christensen, på dette tidspunkt havde biografen 300 pladser for i 1980 at komme ned på 280.

 

I Dronningborg Bio blev der vist mange repriser fra WB-Metronome, men på et tidspunkt blev der også Randers Premiere på film fra United Artist, for dette filmselskab skiftede mellem de forskellige biografer i området, og det kom Dronningborg Bio til gode.

Ole Bjørn Christensen rejste til "Øst for Paradis" i Århus d. 1. August 1980, og han blev afløst af den kun 21-årige Bo Heilberg.

På dette tidspunkt kørtes der en lille krig mellem Randers biograferne om de forskellige udlejningsselskaber, og taberen i dette spil blev Dronningborg Bio, der til sidst kun kunne få repriser eller film, de andre biografer ikke syntes, der var nogle penge i. Dette betød at Dronningborg Bio lukkede i sommeren 1981.

 

 Facaden 2018
Facaden 2018 med sideudgang bagerst til højre
 
 Biografsalen - nu bilværksted
Biografsalen med sideudgang til højre.   Nu bilværksted.
 
 
 
Biografsalen med 2 indgange
Bagerste del af salen med to indgange
 
 
 
Operatør Drachmann
Operatør Drachmann
 
 
 Bioprogram
 
   
 Her ses biografen
 Biografen med hvid gavl set fra Tjærbyvej - inden Rema blev bygget.