Metodistkirkens spejdere
                     
       O.P. Hansen
 
                                    Af Karl Erik Bruun Pedersen
         
                                    Spejder (OP.Hansen)

 
 
   

Af Karl Erik Bruun Pedersen.

Jeg er født i 1940 og opvokset i Albæk. Da der ikke var fodbold i Albæk, begyndte jeg at spille i DB Dronningborg - de gamle baner ved Kaløvej.
Her kom jeg til at kende en del drenge og én af dem hed Poul Erik kaldet "Pilrik". Han var medlem af spejderne under Metodistkirken i Randers, hvor spejderaktiviteter blev udført i Dronningborg.
Spejderlokalet lå i en kælder i en villa på Udbyhøjvej 125. Det var lige ved siden af Dronningborg Maskinfabrik. Spejderlederen hed Otto P. Hansen eller Sørensen, jeg er i tvivl om efternavnet. Han gjorde et stort stykke arbejde med vi drenge. Det var en god tid. Jeg var spejder sammen med en anden dreng fra Albæk, Knud Erik Nielsen.
Vi havde flere ture til Mariager, hvor der var en spejderhytte som blev kaldt "Knolden". Vi tog flere duelighedstegn og jeg husker specielt et. Det var 50 km, Vandreskjold. Det var noget af en tur. Jeg startede i nye sko, havde allerede første vabel ved Doktor parken og den blev ikke alene, men kom i selskab med flere. Alle gennemførte turen.

Vi var nær forbundet med KUFM spejderne. Uniformen var grøn, med et gult halstørklæde. Vi aflagde spejderløftet ved en ceremoni inde i Metodistkirken i Randers. Jeg var med på sommerlejr i Hørhaven i Århus, det var KFUM spejdernes Landslejr. Vi cyklede derud.

Senere var jeg med på en sommerlejr til Juelsminde ved Horsens. Vi cyklede først til Århus, så til Skanderborg og videre til Horsens, hvor vi var inde og se Metodistkirken. Vi gik turen videre mod Juelsminde. Vi var godt trætte da vi kom frem. Her havde vi en god uge, hvor vi gik langs Vejle fjord. Vi skulle søge oplysninger om de gamle herregårde, hvilket var ret så lærerigt. Jeg måtte cykle hjem dagen før mine kammerater, da jeg skulle på arbejde på den gård, hvor jeg arbejdede som "dreng". Det var en god oplevelse at deltage i sommerlejren.

Da jeg nu i mange år har boet i Juelsminde området, har jeg ofte tænkt på denne tur. Her var flere steder jeg kunne genkende.

Jeg var aktiv spejder i Dronningborg i årene ca. 1953 - 56. Årsagen til at jeg afsluttede mit spejderliv var, at jeg som 16 årig rejste fra Albæk og startede i Søværnet i København som Math elev.
Dette blev min arbejdsplads de næste 12 år.

   
 Trup
Spejder i Drgb. OP Hansen
 
BV: O.P.Hansen(1) - ?(2) - Lindemand(3) - ?(4) - Thorkild Andersen(5) - Vestergaard(6) - Kaj Stisen(7) - ?(8) - Lejf Fogh(9) - Viggo(10) - ?(11) -
Jørn Erik Laursen(12)
MV: Ole Sommer(13) - ?(14) - "Jonne"(15) - Peter Lærke(16)

FV: - Ebbe Jørgensen(17) - ?(18) - Jørgen Lund(19) - Per Hammer(20) - ?(21) - John Kiliau(22) - Per Lensbak((23) - Henri Malling(24) - Thorkild Post(25)