Dronningborg Boldklub
 


Klubben er stiftet i 1928 af en flok skoledrenge i 13 -14-årsalderen
og den første fodboldbane lå i den firkant, der nu afgrænses af Udbyhøjvej, Øster Boulevard og Runddelsvej, men banen var for kort til J.B.U.s gældende regler. I 1934 hjælper kommunen men en ny og bedre bane beliggende ved Rismøllegaarden  - denne bane fik de lovbefalede mål, og D.B. kunne nu optages som medlem af J.B.U og hermed få adgang til de officielle turneringer.

I starten af 40`erne flyttes til Sportsvej, på anlægget som i dag kaldes for "de gamle baner", her bygges klubhus og i 1953 ved klubbens 25-års jubilæum blev en 70 mtr. lang ståltribune med 3 trin, som blev omkranset af et 5 mtr. brede læbælte på begge langsider indviet, og som avisen skrev "om få år vil Dronningborg have et hyggeligt stadion, som mange vil misunde dem"!

Her blev spillet en jubilæumskamp mellem 1. div. holdet fra Skovshoved og Randers "Freja" fra 2. div. Resultatet blev 1-0 til "Freja".
1961 blev der indviet nyt lysanlæg på træningsbanen.                 I 1969/1970 forlader DB det gamle anlæg, og flytter til et nyopført anlæg på Tjærbygård.
 
Knud Hansen
DB Fodbold
September 2021


          De gamle baner på Sportsvej, som de så ud i 1961
 DB 2
Lis Bruun skriver:
Der kom jeg meget, elskede stadion
Hans Jørgen Søje  skriver:

Banerne blev brugt i fritiden af os (byens unger) og så selvfølgelig klubben DB, byens bedste klub.
Klaus Jensen skriver:
Dengang banerne blev brugt flittigt.

DB 1