Tværvej
               En sidevej mellem Øster Boulevard og Daugårds Alle

                                   25 års-jubilæum
25-års jubilæum

Anders Olesen`s private og garager
privat og garager

Garageanlægget er anlagt sammen med den private ejendom-
garager 

                               Benzin/olieanlæg og garager
Benzinanlæg  garager
                                         Firmaannonce
annonce

På den del af Tværvej, som går fra Øster Boulevard til Runddelsvej er der kun 4 ejendomme, hvoraf Anders Olesen`s ejendom er den ene + en ved siden af. På den anden side af vejen ligger der 2 røde ejendomme og i den ene boede Holst Nielsen, de havde 2 børn - Ole og Bente, mener jeg pigen hedder, hun blev elev i Handelsbanken. Faderen var ansat på Dronningborg Maskinfabrik. I den anden boede (noget familie til maleren på Udbyhøjvej)
 

               På hjørnet af Tværvej og Øster Boulevard
Hjørnet af Tværvej og Øster Boulevard
I den hvide ejendom, som har adresse til Øster Boulevard, boede der 2 familier. Øverst boede lærer Sørensen som der som regel hjalp Fastelavnsdrengene/pigerne med at optælle og dele de penge der blev samlet ind under rundturen i Dronningborg, hvor vi sang "Goddag vi gode venner, vi nævner jer ved navn... "
Lærer Sørensen døde i en ung alder.

På den modsatte side af vejen ligger Dronningborg Vandværk og det er på den parcel, som gik helt ned til Tjærbyvej, at Smedemester A. Roldskov havde sin træbygning med værksted og lager, der var nogle gode æble- og pæretræer på matriklen, som godt kunne foranledige mangen en ung knøs til at på æble- og pærerov - når Roldskov ikke var i syne. Det var også en yndet smutvej, når vi kom fra Klostervej og Fjordvej og skulle i skole på Dronningborg Skole. Den gang var der en stor mark fra Roldskovs parcel til det sidste hus, set fra Klostervej så mener jeg der var omkring 4.5 huse, de har alle 1. sal. Hvem der ejede arealet har jeg ingen ide om.


 Nedenstående følger 2 link og det
1. er et link til de historier, der er om Tjærbyvej
og det kan ses HER


2. link er en henvisning til de 5 dagbøger, som
du kan læse/låne på biblioteket Randers
og du kan læse indholdsfortegnelsen HER


Du kan evt. skrive dig personlige beretning
ind i en af dagbøgerne.

Du kan læse om "En fortælling på Tjærbyvej" HER