Conny Saxkjær fortæller ...

På foranledning af Aase Klith, som på Facebook havde indrykket dette oplæg:

 Fra Facebook

 ... hvilket afstedkom følgende indlæg:

 Niels Jørn Madsen Jeg husker dengang, jeg har stået i ishuset, for Gudmun Madsen. Han var også i mange år Formand for Droningborg Boldklub.
Læs Niels Jørgen Madsens historie her
 

Conny Saxkjær Udbyhøjvej 119...fotograferet midt i 1960'erne. Revet ned for mange år siden. Mine forældre lejede det af Dronningborg Maskinfabrik

.
 Udbuhøjvej 119
Udbyhøjvej 119
Fotograferet en smuk vinterdag af Børge Saxkjær Jespersen  omkring 1965                                                              
 
 

Vagn Nielsen Jeg kom der mange gange, som bydreng for Bagermester H.G. Henriksen og jeg husker, at de daværende beboer havde en gal hund, som jeg absolut ikke skulle gå ind til, hvis hunden var ude i forhaven, der har nok været omkring 1957-59, så vidt jeg husker.

Må jeg (Webmaster på Dronningborg Historier) bruge billedet i forbindelse med vores historier om Dronningborg Maskinfabrik og hvis du vil, må du gerne oplyse dine forældres navn, samt tidspunktet de boede i ejendommen. Du kan evt. sende besked via dronningborg historier.dk, der er der en formular til indsendelse. Tak

 

 Conny Saxkjær Har lige spurgt min mor. Det er et billede min far har taget og du må gerne bruge det 😊. Kan jeg evt sende besked via messenger eller til en mail, med oplysningerne? Så kan jeg nemlig vedhæfte et billede af ansættelses- og lejekontrakt. Ps! Det var ikke vores hund...Vi flyttede først ind i 1962 og havde ingen hund.

Conny Saxjær fortæller:
Jeg er født på Tjærbyvej i 1960 i et rødt dobbelthus, som Dronningborg Maskinfabrik ejede. Min far var Driftbogholder der. I 1962 flyttede vi til Udbyhøjvej 119 i en hvid bungalow, som fabrikken også ejede. Huset er desværre revet ned for flere år siden.
DB var et fantastisk sted at være barn i. Vi legede ved bunkeren lidt længere ude ad Udbyhøjvej og kælkede i Stillings Bakker om vinteren(der var altid sne). Vi kørte cykelræs på Runddelsvej og gik på mol i fru Pagters have.
I 1967 startede jeg på i 1. A på Rismølleskolen med frk. Duus som klasselærer og fru Langbo som regnelærer. I 1969 byggede mine forældre hus på Pilevej i Harridslev og de gode tider i DB var slut.

Nu bor jeg i Storvorde ved Aalborg og har gjort det i mange år. Men i mit hjerte vil DB altid være verdens bedste by.

Min far hed Børge Saxkjær Jespersen (døde i 1998) og blev ansat den 1.8. 1954 og forlod fabrikken i 1971. Det var en større organisationsændring, som gjorde at min far valgte at blive handelslærer i Aalborg i stedet. Først var han driftbogholder og blev senere EDB-chef på Dronningborgh Maskinfabrik. Min mor var hjemmegående og hedder Helga Saxkjær Jespersen.

Vi boede i nr. 119 fra 1962 til 1969. Vores baghave var afgrænset af Fabrikkens produktionshaller. Der var et hus  mellem vores hus og fabrikken. I det hus boede nogen som hed Olsen. Deres svigersøn var "Fede"(Benny Hansen) fra Matador.

Et par huse længere henne boede Henning Bjerrekjær som også var ansat på Dronningborg Maskinfabrik. De havde også lejet huset af fabrikken. 

  Conny har medsendt lejekontrakt og ansættelseskontrakt
 lejekontrakt  ansættelseskontrakt